Здравейте, приятели! Все по-често се срещаме с проблема глутен, който се съдържа в много продукти от нашето ежедневие: пшеничения хляб; всички изделия от тесто се правят с жито, което съдържа глутен, макаронени изделия и какво ли още не. Много хора все по-често проявяват непоносимост към глутена или развиват болести, които са причинени от наличието на глутен в нашата храна. До скоро много обичах за закуска с зърнена храна, жито и прочие производни, но всички те съдържаха глутен.
След като реших да спра житните производни, открих елдата. Първото, което потърсих като салата с елда беше за зелена салата с елда, краставици, пресен лук и лимон. Направих я и беше страхотна.
След това минах на много лесни варианти, от които е салата с елда и домати.
Продукти: 2 домата, сварена елда (бланширана или зелена), пресен лук (или кромид лук), зехтин (олио), сол, по желание малко маслини... И се получи това:
Салата с елда, преден лук и домат |
Предлагам ви още един вариант на салата с домати, елда и още нещо: в случая магданоз и царевица. Отново добра комбинация.
Салата с домат, лук, магданоз, царевица и елда |
No comments:
Post a Comment
Здравейте, посетители на този скромен блог! Ще се радвам, ако нещо ви е харесало или пък не, имате предложения, критика, похвала - да оставите своя коментар по-долу. За мен е важно вашето мнение! Хубаво настроение!